Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tipy na výlet - rovnou tři v jednom

Zdravím zasílám pár tipů na aktivní jarní pohyb v blízkosti našeho Znojma :

1. Autem do obce Lukov a pěšky údolím Lukovského potoka, spadené stromy, ale bez obtíží se dá procházet až k řece Dyji, u řeky odbočit  vpravo a podel břehu a přes louku k potoku Klaperák a okolo řopíku- bungru nahoru proti proudu až k červené turistické a od ní vpravo do obce Lukov k autu. Pěkná příroda, částečně skalnatá. Trasa mapa https://mapy.cz/s/3pFex , foto https://www.zonerama.com/Link/Account/85878.10 km.
 

2.Autem s kolama do obce Podmýče a odtud podle mapy https://mapy.cz/s/3psDM k statní hranici a vlevo po asfaltu až Lusthaus a pak vpravo přes státní hranici na Heimatkreutz a podélně po lesní cestě až dolů k silnici a vpravo do Felling a dále podle cyklo až do Drosendorfu a Unterthurnau, před kostelem odbočit vpravo okolo opraveného mlýna a podel st.hranice až na louku tuto přejet a podel Dyje na levé straně pokračovat k Mitrovskému mostu a za mostem vpavo a proti proudu Dyje ke studánce a pak po signálce dle mapy až do obce Stálky .... do Podmýče k autu.Foto https://www.zonerama.com/Link/Album/5136299. 49 km.
 

3.S kolem ze Znojma do obce Kuchařovice, přes po cyklo Deblínek vysílač ,mapa https://mapy.cz/s/3pnE6 výjezd na žlutou turistickou a po ní na odbočku na skládku a pořád po žluté k obci Plaveč a ještě nahoře v třešňovém sadu, dle mapy odbočit vpravo na starou cestu , která přetne státní silnici a pokračuje k lesu a stále rovně dle mapy k zřícenině Lapikus a od tud po značené zelené směrem na Bábovec, dá se zkrátit prudce dolů k potoku. Dle mapy ke Znojmu. Cca 30 km.

Tipů mám daleko více , přeji hezké zážitky a dobrou kondici. Pokud se hejbeš tak žiješ. Dotazy možno směrovat mail,facebook,messenger,tel.....

S pozdravem Pavel Vítek.